.:Харесва ли Ви?:.

100% Eкологичен хотел

Хотелската верига InterContinental Hotel анонсира първия 100% процентов екологичен хотел, който да стане пример за подражание за бъдещото строителство на хотели.

Тази нова форма на хотелиерството носи и прогресивното име Innovation Hotel. Замисълът е, за инфраструктурата на хотелите да бъде използвана само слънчевата енергия и един постоянен обем вода, която да се пречиства след употреба и връща отново за потребление.

Проектантите на Innovation Hotel планират, върху покривната площ да инсталират соларни панели за подгряване на водата, както и вятърен генератор за осигуряване електрическите нужди на хотела. Пак върху покривите ще има и паркове, които ще осигуряват прохлада за летните горещини и ще бъдат защита срещу студената зима. Те ще спестяват енергията, така необходима за климатизация на стаите. Другото, което се предвижда по проект, е прозорците на хотела да бъдат с преработени стъкла, мебелите също да са направени от естествени материали.


Храната, която остава от шведските маси, ще бъде грижливо вакуумирана и изпращана за преработка, а хранителните отпадъци - преработвани за биологично гориво.
Замисълът на тази концепция е в близките няколко години InterContinental Hotel да натрупва опит в цялостното рециклиране и повторно използване. Най-успешните решения ще бъдат възприети и от другите хотели на веригата.


С тези нововъведения, ръководството смята да увеличи популярността на тези хотели и да бъдат оценени високо от отговорните туристи.

Смята се, че всички, който в къщи се отнасят икономично с ползването на водата, електроенергията, ползва велосипеда и метрото, то и като гости на хотелите ще се ръководят от същите принципи.


При изграждането на еко-хотелите ще се влагат с около 30% по-малко строителни материали, в сравнение с другите хотели, а със специални системи се намалява и разходът на електроенергия.


Близо 4 хил. хотела като цяло се опитват да намалят щетите нанесени на екологията, съобщава Travel Daily News. Сред тях са InterContinental Thalasso Spa на Бора-Бора, които със специални системи изпомпват студената вода от дълбините на океана и я използват за охлаждане на помещенията в летните горещини. Такъв е и хотелът InterContinental Willard във Вашингтон, където електроенергията се добива изцяло от вятърните централи.

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter