.:Харесва ли Ви?:.

Най-големият ресторант е в Дамаск

Заведението е с площ колкото десет стадиона

Сирия, която е известна с една от най-добрите кухни в света, сега претендира и за правото да се нарича държавата с най-големия ресторант на планетата, съобщи Би Би Си.

Заведението „Бавабет Димашк“ (”Дамаските порти”) има 6012 места, с което надмина ресторант в тайландската столица Банкок, който побира едва 5000 клиенти. „Дамаските порти“ са открити през 2002 г. в покрайнините на Дамаск.

“Портите” не са просто ресторант, а наподобяват палатите на някой шейх. Заведението има лятна тераса с басейни, фонтани и умалени копия на археологически обекти, както и тематично оформени части, където освен близкоизточна и иранска на посетителите се предлага китайска и индийска кухня. Комплексът е разположен на 54 000 кв.м.

През оживените летни месеци броят на служителите нараства до 1 800 души – по-малко не биха се справили с обслужването на масите. А доброто обслужване е сред главните условия, които се изискват за регистрирането на рекорда в „Книгата на Гинес“.

Представители на изданието, посетили „Дамаските порти“, сравниха кухненската площ с малка фабрика. Те останаха доволни от онова, което им предложиха в ресторанта, въпреки че заведението има един недостатък за европейските клиенти: там алкохол не се сервира изобщо.
Източник: www.vsekiden.com

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter