.:Харесва ли Ви?:.

Хотели в Европа масово намаляват цените

Хотелите в Европа и Северна Америка бяха сериозно ударени от кризата. Много фирми гледат да командироват служителите си рано сутрин или късно вечерта, за да избегнат плащането на допълнителни нощувки в хотелите. Туристите пък постоянно търсят специални предложения и намаления, а в някои случаи предпочитат да пренощуват в колата си или пък в палатка, за да спестят пари.

В резултат на този „бойкот” на хотелите, цените в тях продължават да падат, а редовните гости започнаха да резервират стаи за по-дълъг период. Общо в Европа цените за нощувка в хотел са спаднали с 12%. Британският сайт Trivago наскоро публикува информация за хотелските намаления в най-популярните европейски градове. В сравнение с миналата година, цените на хотелските стаи в Милано са паднали с 15%, в Барселона – с 20%, а в Дъблин – с цели 42%!
Дори в по-евтините европейски дестинации цените на нощувките са намалени значително. Едноместна стая в четиризвезден хотел в Прага може да се намери в момента за 20 евро, като в цената са включени закуска и право на ползване на басейн. Това са най-ниските цени в историята на съвременна Прага, отбелязва специализираното издание Tourism-review.
Цените на хотелските стаи в Краков са паднали с 20%, а престоят в хотел в Будапеща сега излиза с 15% по-евтино. От друга страна, нощувките в хотелите в Женева са намалели само с 10% и там може да се намери стая за 182 евро. Почти няма случаи за европейски хотели, които са вдигнали цените. Едно от малкото изключения е Бирмингам, където нощувките са поскъпнали с 2%. Хотелите в Лондон пък запазват стабилни и достатъчно високи своите цени.

Автор: infotourism.net

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter