.:Харесва ли Ви?:.

Затворнически туризъм по норвежки

Край Осло предстои да бъде открит най-луксозният затвор в света. Във вътрешната му част ще бъдат изложени картини на съвременното изкуство на стойност над 1 милион паунда.


В пандиза, който ще се намира край норвежката столицата Осло ще бъдат инвестирани 160 милиона паунда.


В Норвегия предстои да бъде открит най-луксозният затвор в света. В него ще има телевизори с плоски екрани, звукозаписно студио и стена за катерене.

Пандизът ще се намира край столицата Осло, а в изграждането му са инвестирани 160 милиона паунда. В луксозния зандан всеки затворник ще разполага със собствена самостоятелна килия, а обитателите ще са 252-ма.

В килиите ще има баня и прозорци, но без решетки. Във вътрешната част ще бъдат изложени картини на съвременното изкуство на стойност над 1 милион паунда, а стените ще бъдат изрисувани със стенописи. По този начин затворът край Осло обещава да се превърне в „галерия" на изкуството без решетки...

Губернаторът на града Арне Хоидал, който ще открие затвора през идния месец, заяви пред в. "Остриан Таймс": "Много сме горди от постигнатото. Няма решетки на нито един от прозорците и те са направени от нечупливо стъкло, така че затворниците да не страдат от клаустрофобия".

източник: http://www.infotourism.net

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter