.:Харесва ли Ви?:.

Ванкувър е градът мечта на Канада

Красивата природа и над 180 парка привличат милиони туристи годишно.

Ванкувър е третият по големина град в Канада и найголямото населено място на Западния бряг. Първото нещо, което прави силно впечатление на посетителите, стъпили в града, е прекрасната природа и планинските върхове, които се разкриват пред погледа. Ванкувър е обграден от три страни от водни площи - Тихия океан на запад, реката Фрейзър и американския град Сиатъл на юг, а северната част на града се докосва до Коуст Маунтинс, а на изток е долината Фрейзър.

Умереният климат и множеството забележителности в града го правят предпочитана дестинация за екскурзии. В третия по големина канадски град са разположени около 180 градски парка, сред които е и световно известният "Стенли парк". Това е любимото място за трандиционния пикник на канадците през уикенда.

"Стенли парк" е най-голямата и известна атракция, която не може да не посетите, ако отидете във Ванкувър. На площ от около 1000 акра са разположени вековни дървета, градини с прекрасни цветя, площадки за децата, игрище за голф, алеи за велосипедисти и множество други атракции. В "Стенли Парк" се намира и най-големият в света червен кедър. На воля във вечно зеления парк се разхождат и множество животински видове - катерички, патици, красиви птички. "Стенли Парк" е идеалното място и за плаж в летните горещини. Паркът е разположен на брега на океана, което позволява на туристите да се топнат във водата и да се разхладят. Ванкувърската забележителност също така е приютила и много интересна колекция от индиански маски и тотеми, които са с огромни размери и разказват историята на първите заселници в Канада. Разглеждайки парка, задължително ще преминете през голямото кухо дърво, дори и да сте с автомобил. За децата има малки влакчета, с които могат да обиколят "Стенли".

Още множество изненади очакват посетителите на известната атракция във Ванкувър. Градският аквариум, художествената галерия са места, които също трябва да посетите. Нощен Ванкувър предлага множество забавления и красиви гледки. Благоприятното географско разположение на Ванкувър му отрежда ролята на основно пристанище, което играе важна роля за износа и вноса на Канада. Освен това градът е и най-големият индустриален център на Канада, където в последните няколко години с много бързи темпове се развиват биотехнологиите и производството на софтуер. Ванкувър е предпочитан и за заснемането на различни филмови продукции, което носи допълнителни приходи.

Индианците се заселват в града през 500 г. пр. Хр., показват археологически разкопки. Британският капитан Джордж Ванкувър пристига през 1792 г. и започва да изследва района. Градът е основан под името Грейнвил през 1870 г., а няколко години по-късно е преименуван на Ванкувър в чест на капитан Джордж Ванкувър. Днес градът се е разраснал до площ от 113 кв. км, а населението му е около 2 млн. души.

Статистиките показват, че Ванкувър е предпочитан като място за заселване от повечето имигранти, насочили се към Канада. Според многобройни световни класации Ванкувър от години е в челната тройка на градовете, предлагащи най-добри условията за живот.
Източник: http://ide.li/article1155.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter