.:Харесва ли Ви?:.

Индия - Страната на подправките и изисканите платове. Снимки на Индия

Taj Mahal IndiaИндия е една от най-значимите страни в света. Тя е най-многолюдната англоговоряща държава. Разположена е на индийския субконтинент (полуостров Индустан) в южната част на Азия. В миналото била част от Британската империя. Тук може да разгледате много снимки на Индия.

india jungle

Носи името на река Инд, която е една от най-пълноводните реки в Азия. Индия е невероятно богата, както от икономическа, така и от културна гледна точка. Тази страна е причината да бъде открит ,,Новият свят‘‘ – Америка. Христофор Колумб достигнал Америка на 12 октомври 1492 година, докато се опитвал да намери кратък път до Индия на запад. За европейците през средновековието тя била може би най-екзотичната страна в света. Била известна като земя на невероятни подправки, както и финни и изискани платове.

asian lion indiaИндия заема площ от 3 287 590 кв.км. По територия страната се подрежда на 7-мо място в света след Русия, Канада, САЩ, Китай, Бразилия и Австралия. Има население от над 1 140 000 000, като тенденцията ясно показва, че през 21-ви buddha statue indiaвек Индия несъмнено ще измести китай от позицията на най-многолюдната страна в света. Индия граничи с Пакистан, Китай, Непал, Бутан, Бангладеш и Мианмар. През годините в които Индия била част от Британската корона, страната обхващала също и територията на днешен Пакистан. Двете държави и до днес имат неуреден граничен спор. По отношение на религиозния състав населението основно се поделя на четири групи – индуисти, християни, мюсюлмани и сакхисти.

tar desert indiaВ геоложко отношение Индия представлява отделна плоча, от където идва и наименованието Индийски субконтинент. Плочата се придвижвала на север, докато не стигнала до Азия. При сблчсъкът между азиацката и индийската плоча са се издигнали Хималаите, които днес са най-високата планинска верига на планетата.

Климат. Индия е разположена в субекваториалния и тропичния климатичен пояс. В границите на тропичния климат попада и пустинята Тар. Тя заема северозападната част от страната. Там климата е горещ и сух през цялата година. Дневните температури са винаги над 30 °C. През ноща могат да паднат до 0 °C. Валежите са оскъдни. Заради суровия климат тази област е рядко населена. Но по-голямата част от страната попада в субекваториалния климатичен пояс, където има два сезона – сух и дъждовен. Дъждовния сезон обикновенно е през летните месеци. Обилните валежи често стават причина за наводнения и предизвикват бедствия. Обилните валежи се подхранват от топлите и влажни въздушни маси, които идват от към Индийския океан. По-голямата част от територията на north west indiaИндия е покрита със савани, с изключение на северозападната част, която е заета от пустиня, североизточната, която е заета от джунгла и югозападната, която също е заета от джунгла.

bangalore indiaНай-големия индийски град – Мумбай – е разположен на югозападния бряг и има горещ субекваториален климат. Дневната температура в Мумбай варира между 29 и 32 °C. Температурите са постоянни през цялата година, но това не се отнася за валежите. През юни, юли, август и септември падат по-голямата част от дъждовете. Това е така наречения дъждовен сезон. Валежите са обилни и продължителни. Останалите месеци в годината могат да са доста сухи.

buddha indiaКалкута е вторият по големина град в Индия. Разположен е в североизточната част от страната. Има горещ и влажен субекваториален климат. Най-студеният месец е декември с дневни температури около 26 °C. Най-горещите месеци са май и юни. Тогава температурите достигат 36 °C. Дъждовния сезон е от май до октомври. По-голямата част от валежите падат през тази част от годината.

cotton flower indiaНю Делхи е столицата на Индия. Тук климата е тропичен. Най-студения месец е януари с дневни температури около 21 °C. Това е може би най-приятната и лесно поносима част от годината. Температурите през февруари стават 24 – 25 °C. Най-горещия месец е май с дневни стойности около 41 °C. И тук най-влажните месеци са отново юни, юли, август и септември.

elephant indiaИндия, подобно на Бразилия и Италия е страна на контрастите. От една страна ще останете поразени от лукса и красотата, които човек вижда на всяка крачка, а от друга ще ви ужаси колко мизерия може да има в едно развито общество. В един и същи град пространството си делят изискани вили, построени от мрамор, притежаващи огромни басейни и градини, и малки схлупени сиромашки къщички построени от подръчни средства. В централните части и в хубавите квартали инфраструктурата е перфектна, но в гетата се живее в най-мизерни и лоши india natural beautyусловия. Много често няма пътища и тротоари, а хората газят направо в калта. В страната контрастират не само богатството и бедността, но и урбанизирания начин на животи природата. От една страна виждате офис сгради, построени по последен писък на архитектурата, високи, модерни и излъчващи авторитет, а от друга между тези сгради не рядко притичват маймунки, скачайки от клон на клон, гонейки се по оградите и по покривите на колите. Понякога се случва маймуни да влязат в някой офис и да обърнат всичко с главата на долу. Но хората изпитват огромно уважение към тях и въпреки пакостите им ги обичат.

Едно от нещата с които се олицетворява Индия е река Ганг. По протежението и има разкошни дворци, преливащи от красота и финес. В същото време на india streetнеголямо разстояние от тях се вижда другата крайност. Хората приемат реката за свещенна и дори извършват ритуални къпания в нея, потапяйки се в замърсенитеи води. Това обаче може да е опасно, защото Ганг преминава през не малка част на една от най-населените страни в света. Това означава и голямо количество отпадни, битови води, scenery indiaкоито се изливат от градовете в коритото и.

Най-голямата архитектурна забележителност на индийския субконтинент е мавзолеят в Агра, Индия, който е не само най-популярната забележителност в страната, но и едно от най-големите чудеса на архитектурата на света. Строителството на феноменалния мавзолей започва през 1633 година и приключва след 11 години. Построен е от Шах Джахан за съпругата му Мумтаз Махал, която умира след раждане. Шах Джахан бил толкова съкрушен от загубата на своята любима, че това било най-малкото което бил в състояние да направи. Днес Тадж Махал е един от символите на страната.

Индия е страна с много богата култура и традиции. Тя е оставила огромно културно наследство на света. От тук води tiger in riverначалото си едно от най-древните учения за тялото и душата – йога. Тя се появява yak indiaна територията на Индия още в зората на цивилизация. Учи хората да живеят в хармония със себе си и със света около себе си. Древният индийски мъдрец Патанджали е назоваван като създадел на йогистката философия.

Днес тя е сред най-силните икономики в света. Постепенно се е превърнала в неизменен фактор в световната икономика и политика. Страната инвестира много в наука и в развитие на новите технологии. Индийската икономика следва плътно тези на САЩ, ЕС и Китай.

източник: www.touristmaker.com

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter