.:Харесва ли Ви?:.

Португалия - Portugal. Снимки на Португалия

portugal surfing in the atlanticПортугалия е разположена в югозападната част на европейския континент. Нейното население е около 10 500 000 души и заема площ от 92 072кв.км. Официалният език е португалски а официалната валута – Евро.

Тук може да видите много снимки на Португалия

Страната е член на Европейския Съюз от 1986г. Португалия е разположена на брега на Атлантическия океан.На север и на изток граничи с Испания. Населението е неравномерно разпределено по територията на страната. Голяма част е концентрирана в столицата Лисабон. Градската агломерация наброява 2 700 000 души. Португалия е една от най-старите страни в lisbon portugalЕвропа. Основана е през 1139г.

portugal interiorПортугалия има горещ средиземноморски климат. Лятото е дълго и горещо. Зимата – кратка и мека със значителни валежи. Между най-северните и най-южните части на страната има няколко градуса разлика. Най-студените месеци в Лисабон са декември, януари и февруари. Дневните температури са обикновенно около 15 °C (14 °C през януари и 15 – 16 °C през декември и февруари). Пролетта е много топла и слънчева. Плажния сезон започва края на април и свършва края на октомври. Ноември е най-дъждовния месец в годината. Понякога дъжда продължава няколко дни без да спре.

Португалия е известна с обширните си територии с корков дъб. Тези дървета живеят приблизително 250 години. Около 50% от всичкия корк в света се произвежда в тази страна. Освен коркови гори, тук ще откриете и евкалиптови. Внесения от Австралия евкалипт вирее отлично на тукашнитя условия. Евкалипта е чувствителен към измръзване. Дървото умира при температура от (-5) °C.portuguese architecture

portugal coastlineРелеф. Релефа на Португалия е планински в северните части на страната и равнинен в южните части. Най-висок в Португалия е връх Пико, който се намира на Азорските острови в Атлантическия океан. Висок е 2351м, но най-високият връх в континенталната част на страната е Серра да Естрела. Той се извисява на 1993м надморска височина. Освен Азорските острови, Мадейра също са владение на Португалия и също се намират в Атлантическия океан.

Въпреки, че Португалия има горещ субтропичен климат, е покрита с гъсти и зелени гори. Постоянния лек ветрец, който духа от към Атлантическия океан, прави климата мек и приятен. Във вътрешността на страната, на по голяма надморска височина климата може да бъде доста суров и със значителни снеговалежи. В посока изток – запад много страни пресичат страната и се вливат в Атлантическия океан. Най-ужасното събитие връхлитало някога Португалия се случило през 1755г. Това било земетресение, което разрушило по-голямата част от Лисабон. Сякаш това не било достатъчно ами след това последвало цунами. Португалия (подобно на другите страни в Южна Европа) е активна сеизмична зона.

porto north portugalЕдна от най-големите забележителности на Лисабон е моста „25-ти апрautumn in portugalил”, който пресича река Тежу и свурзва двата бряга на португалската столица. Моста е абсолютно идентичен с „Голдън Гейт” в Сан Франциско, Калифорния. Тук също бихте могли да видите статуя на Иисус спасителя, която е копие на световно известната статуя в Рио де Жанейро. Това, че града се намира върху няколко хълма му придава невероятно очарование. Тук посетителите могат да видят нова и модерна архитектура в съчетание със стари и красиви, класически сгради. Любима на летовниците е южната част на Португалия. Тази част на страната действа като магнит с разкошните си златисти, пясъчни плажове, зелени гори, луксозни хотели, невероятна кухня, чист въздух и средиземноморски стил на живот. Палмови дървета, цвета, екзотични, субтропични храси и други са само част от естествените растителни видове, които ще видите ако посетите разкошните курорти на южна Португалия.

източник: www.touristmaker.com

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter