.:Харесва ли Ви?:.

Япония - страната на изгряващото слънце

Япония - страната на изгряващото слънце - изпълнена с екзотика и традиции, преплетени с динамиката на високо развитите технологии. В Япония има за всеки по нещо - романтика, история, екзотика, модерни технологии и традици. Има много места, които може да посетите когато сте в Япония, но в следващите редове ще ви представя Топ 5, които да не пропускате:

1. Токио


Една от най-големите забележителности на Токио е рибният пазар Цукидзи. Рибните аукциони на пазара се провеждат всяка сутрин и се радват на особен интерес от страна на туристите.

Любителите на електрониката задължително трябва да посетят Акихабара - най-известният и най-големият квартал за електроника в Токио. Акихабара е идеално място и за всички фенове на анимета, тук има магазини и заведения изцяло посветени на света на аниметата.

Ако вече сте разгледали Токио и искате да купите класически подаръци за роднините, то непременно трябва да посетите Гинза. Гинза е една от най-съкпите търговски зони в Токио. Тук може да пазарувате от бутиците на Луис Витон, Диор, Шанел, Прада, Гучи .......

2. Храм Мейджи - Токио

Храмът е построен в чест на император Мейджи, по време на чието управление страната израства от средновековна в съвременна. В храма върху дървени плочки, на родния си език, хиляди хора пишат желанията си за по-добър живот. Ако все още някоя ваша мечта не е станала реалност, това е мястото където да си пожелаете да се сбъдне, затова не забравяйте да я напишете върху дървена плочка.

3. Хаконе

Ако се изморите от забързания ритъм на Токио и търсите спокойствие, посетете Хаконе. Хаконе е част от Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, разполжен на по-малко от 100 км от Токио. Известен с многобройните си минерални извори, природна красота и великолепна гледка към пла­нината Фу­джи, Хаконе е предпочитан от търсещите спокойствие и почивка сред природата туристи.

Виж още: видео от Хаконе

4. Храмът Никко

Следваща точка от нашето пътуване е Храмът Никко, който е включен в списъка на ЮНЕСКО. Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. В Никко се намират шинтоисткия храм Тошогу, мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония; храма Риноджи и светилището Футарасан. Впечатляващи с красивата си дърворезба са пететажната Пагода, портите Кара-мон и Йомей-он.

Виж още: видео от Храмът Никко

5. Киото

Киото е приказно място с вековна история, старинни храмове и дворци, божествена природа и градини.....

Виж още: видео от Киото


източник: http://www.turistbg.com/patepisi/japonija-stranata-na-izgrjavashtoto-slance.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter