.:Харесва ли Ви?:.

ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА на длъжността ГОТВАЧ

ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА на длъжността

ГОТВАЧ

Клас по НКПД: 5. Персонал, зает с услуги на населението, търговията и охраната
Код по НКПД: 51222003

I. ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
1. Участва в производството на готварска продукция под ръ­ководството на главния готвач.
2. Спазва изискванията за количеството и качеството на вло­жените продукти и подправките.
3. Следи за работата на машините, съоръженията и състоя­нието на посудата.
4. Поддържа изискваната производствена хигиена на работ­ното място съгласно санитарните изисквания.
5. Спазва правилата за организация и охрана на труда в кух­нята.
6. Изпълнява и други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.

II. ОСНОВНИ ОТГОВОРНОСТИ, ПРИСЪЩИ ЗА ДЛЪЖНОСТТА
1. Отговаря за количеството и качеството на вложените про­дукти в готварската продукция в съответствие с установените ре­цептури;
2. Носи отговорност за вреди от рекламации за приготвената от него готварска продукция.

III. ОРГАНИЗАЦИОННИ ВРЪЗКИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
1. Длъжността е пряко подчинена на главния готвач.
2. При изпълнение на длъжността се осъществяват организа­ционни връзки и взаимоотношения с кухненския персонал и серви­тьорите.

IV. НЕОБХОДИМА КОМПЕТЕНТНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Трябва да знае:
а) нормативните актове и вътрешните инструкции, свързани с Технологията на готварското производство;
б) хигиенно-санитарните изисквания за производството на гот­варска продукция;
в) нормативните изисквания за охрана на труда и противопо­жарна безопасност при работа в кухнята.

V. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Образование: средно.
2. Друга квалификация: курс за готвачи.
3. Професионален опит: над 1 година трудов стаж по специалността, а при липса на такъв - трудов договор със срок за изпит­ване.

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter