.:Харесва ли Ви?:.

Бутилка коняк от 1788г. бе продадена за 25 000 евро

Една от най-старите бутилки коняк, отпреди Френската революция, бе продадена за 25 000 евро. Бутилката от 1788г. Кло дю Грифие бе си намери собственик по време на търг на част от избата на прочутия френски ресторант Тур д`аржан. Сумата от продажбата ще бъде предоставена на асоциация, помагаща на тежко болни деца. В наддаването участваха купувачи от цял свят, като в крайна сметка бутилката стана собственост на френски бизнесмен. Той заяви, че скъпото питие няма да бъде част от колекция, а ще бъде изпито при някой хубав повод, и то в най скоро време.

Смятам да се насладя на тази напитка заедно със семейството си и близките ми приятели. Радвам се че с купуването й ще мога да помогна на деца в затруднение да сбъднат мечтите си - разкри купувачът Рафаел Зие.

Други две бутилки от същия коняк, но в малко по-лошо състояние, бяха продадени съответно за 17 000 и 15 000 евро . Първоначалната цена на трите бутилки, които бяха гвоздеят на търга, бе 2 500 евро.

Търгът ще продължи два дни, като на него ще бъде предложени общо 18 000 бутилки вина и други напитки, което трябва да донесе повече от 1 млн. евро. Това е първата разпродажба на части от избата на ресторанта от неговото откриване през 1582 г. След търга в избата, която е с площ 1 200 кв. м. на два етажа, ще има още 420 000 бутилки.

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter