.:Харесва ли Ви?:.

Сейфът е най-надеждната защита

Най-подходящите каси за офис помещенията са два вида - огнеупорни и мебелни. Високата степен на секретност зависи от това дали имат шифров механизъм - завъртащо устройство, разграфено на отделни скали, което служи за отключване и ключалка с “Мауер” механизъм. За по-сигурни се считат мебелните каси, които са подсилени с 12 мм дебелина на ламарината. Те могат да са с шифров механизъм, с “Мауер” ключалки или комбинирани.
На пазара у нас се предлагат различни видове- китайски, руски, немски, полски, италиански и пр., включително и български. Всичко зависи от това как ще се използва касата. Има китайски сейфове, които са много надеждни и се отварят по електронен път, чрез набирането на цифров код.
Цените на касите започват от 90 лв. за малките електронни и стигат до хиляди левове. При този артикул няма таван на цените. Сейфът е много по-надежден, когато е вграден в стена или в под, защото така има само една видима част от него - фронталната.

Огнеупорните каси с хубава ключалка и шифров механизъм са най-надеждните в момента. Повечето хора искат касата да е масивна и тежка. Огнеупорните каси са по-леки от обикновените и това кара клиентите да избират стандартните модели, а не тези, които имат по-голяма гаранция за сигурност.

Малките сейфове с електроника се предпочитат, когато се поставят в домашни условия, защото са по-удобни за вграждане
Голямото предимство на сейфовете, които се отварят по електронен път е, че няма опасност да загубите ключа и да не можете да го отворите сами. Всичко зависи от кода за достъп. Той има неограничени възможности и комбинации от числа, които могат да се сменят непрекъснато. При електронните заключващи системи на сейфовете много рядко може да се повреди нещо. Всичко се управлява от микрочип, който е достатъчно добре обезопасен, за да не дава дефекти.
Механичните каси могат да бъдат различни видове - с кодов механизъм, само с ключалка или пък комбиниран вариант от секретна ключалка и кодов механизъм. Този тип комбинирани каси най-често са и огнеупорни. Хубаво е, когато се избира сейф за офиса да се пресметне рискът от пожар и да се прецени има ли нужда от огнеупорна каса. Огнеупорните каси струват двойно,
но пък имате гаранция, че те ще съхранят съдържанието си при температури от 1 000 Cо за повечеот два часа
Старите модели огнеупорни каси са с пълнеж от пясък и бетон, а в момента се използва технология, при която касите се пълнят със специален пенобетон. Единственият им недостатък, е че са трудни за вграждане.
В момента на пазара навлизат сейфове руско производство, които са много стабилни и българинът се доверява най-много на тях, защото са качествени и на добра цена. Италианските каси също са с безупречно качество, но цената им е в пъти по-висока.
Старите каси, които се отварят само с ключалки имат еднакъв принцип на действие, докато при новите модели разнообразието е голямо.
Всеки голям производител прави свое собствено устройство за заключване и това е запазеният знак на неговата фирма
Едва 1% от касите в България са разбивани или
е правен опит за отварянето им. Това е абсолютният минимум, който засега се поддържа у нас. Най-добрата защита си остават касите със 12 мм дебелина на стените, които са изработени от метал и затрудняват максимално крадците. Може да се направи опит да се разбие една такава каса с флекс или с бормашина, но отнема доста време и се вдига голям шум. Затова най-много опити за разбиване на каси в офисите се правят през уикендите, когато шансът някой да чуе е много по-малък.

Източник: http://www.tbmagazine.net/content/%D1%81%D0%B5%D0%B9%D1%84%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter