.:Харесва ли Ви?:.

Ибиза - най-добрите плажове в Европа. Снимки на Ибиза

ibiza at sunset balearic islands spain europeИбиза е един от Балеарските острови. Разположен е на югозапад от Майорка. Ибиза има равнинен релеф. Липсват високи планини. Покрит е със субтропична средиземноморска растителност – цитруси, маслини и други. Това е една от най-атрактивните туристически дестинации на планетата.

the sea water in ibiza is incredible limpidТук ще откриете луксозни хотели и разкошни средиземноморски вили, където можете да прекарате една незабравима почивка. На брега на този райски остров ще откриете най-красивите плажове в Европа с кристално чиста прозрачна вода и фин, бял пясък. Ибиза е известна сред младите хора от всички краища на Европа, защото тук се намират някои от най-големите нощни клубове на traditional architecture ibiza spain balearic islandsтериторията на Стария континент.

Климатът на Ибиза е субтропичен средиземноморски с топло, дори горещо лято и мека. През юли и август температурите са между 25 и 30 °C, но често стават много по-високи. Януари е най-студеният месец в Ибиза. Дневните температури са 16 °C, но понякога могат да достигнат 20 и дори 25 °C! Времето е много топло от април до октомври – 7 месеца. Ибиза е сред малкото места в Европа, където няма зима. Тукашната зима всъщност поразително прилича на пролетта в умерените ширини на континента. Снеговалежите са изключителна рядкост.

traditional architecture spain ibizaПрез цялата година се чувства топлия полъх идващ от юг, тъй като островът се намира на по-малко от 250км разстояние от Африка. Основната част от валежите падат през ноември. Казват, че на Ибиза времето никога не се разваля за повече от три дни. Дъжд, вятър, захлаждане – всичко отминава за отрицателно време. Прекрасният климат е привлякъл тук много германци и англичани, които искат да се радват на хубаво време през цялата година. Зимата и пролетта са много слънчеви и приятни. Пролетните месеци като цяло са по-приятни от есенните, тъй като слънцето coastline of ibiza spain euпече по-интензивно и това създава усещане за по-топло време. Дори и през първите дни на април има достатъчно топли дни подходящи за плаж. Разбира се, водата все още не е толкова топла, колкото в разгара на лятото, но все пак става за плуване. Есента също е топла, с тази разлика, че по-често вали дъжд. Но все пак можете да се изкъпете във водите на Средиземно море дори през ноември, макар, че тогава вече не всеки ден е съвсем подходящ. В изключително редки случаи е възможно да се формира тънка снежна покривка, но почти мигновено се топи. Температурите не падат под нулата никога, дори и през зимнте нощи. Климата е изключително здравословен, а големия брой топли и слънчеви дни през годината, позволява на островитяните да прекарват времето си предимно на открито.

На острова има три по-големи града – Ибиза, Сан Антонио Абад и Сан Хуан deep in the country in the winter ibiza spainБаутиста. Литището, което приема безбройните чартърни полети на туристите от цяла Европа се намира край Ибиза. Чрез бяла пясъчна коса night view of ibiza spain one of the most atractive places in the mediterraneanостров Ибиза се свързва с по-малкия остров Форментера на юг. Самата пясъчна коса е много интересна за туристите и те често идват да плажуват точно на това място, заобиколени от вода от двете страни. Атмосферата в тесните, засенчени улички е много специална. Всички постройки са в бяло, най-често с плоски тавани и това придава на острова ориенталски дух. Местното население се чувства сякаш е попаднало в рая. Какво повече може да се иска от прекрасен климат, пленителна архитектура, впечатляваща култура, средиземноморска кухня и вино. Това е перфектното място за почивка от забързаното и понякога напрегнатото ежедневие в големите градове. Тук можете да се наслаждавате на сутрешното си кафе на някой площад под сянката на финиковите палми с вестник в ръка, да се излежавате на прекрасните плажове и да се къпете в бистрите води на Средиземно море и накрая да приключите деня в някое от малките ресторантчета по брега с порция риба и чаша вино.

източник: http://www.touristmaker.com/ostrovi/ibiza.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter