.:Харесва ли Ви?:.

Агадир - един от най-популярните курорти в Африка. Снимки на Агадир

Плаж южна част Мароко АгадирАгадир е един от най-популярните курортни градове в Африка. Любимият на стотици хиляди европейци курорт се намира на широк залив, на южното крайбрежие на Мароко. Приблизително 680 000 души живеят и работят тук.

агадир мароко прекрасен залез африкаВодеща, разбира се, е туристическата индустрия, която е основният източник на доходи за местното население. По права линия Агадир е разположен на около 390 километра от остров Лансароте на Канарските острови.

агадир мароко тропични растения палмиАгадир може да предложи много на туристите. Плажовете са изключително красиви и напомнят на тези в Австралия и Южна Калифорния. Пясъчната ивица на места е широка над 120 мерта и има дължина от над 7 километра. На толкова голям плаж винаги ще откриете място само за себе си. Пясъкът е фин и има нежни златисто-оранжави нюанси.

Местоположението на Агадир е специфично. Разположен е точно на 30° северна ширина - там , където се срещат тропичния и субтропичния климатичен пояс. Притежава черти характерни и за двете климатични зони, но преобладават тези, характерни за тропичния пояс. Валежите са по-скоро незначителни и тяхното количество обикновено се понижава с повишаването на температурите, което напомня за средиземноморския климат. Най-студеният и сух месец в годината е януари. Средните дневни температури за месеца са 20 °C, но понякога падат под 18 или достигат до 25 °C. Юли, август и септември са еднакво горещи. Средните дневните температури са 26 °C. Отличителна черта на курорта е постоянно слънчевото време през цялата година. Въпреки, че дните са топли през цялата година, нощите са хладни от ноември до април. В този период нощните температурите могат да паднат до 7 °C (особено през януари). От януари до декември всеки месец има дни подходящи за плаж, независимо от сезона, но през зимата те са доста по-малко в сравнение с останалата рибно пристанище агадир марокочаст от годината, в такъв смисъл, че през някои дни може да захладнее. Иначе ако случите на хубаво време можете да хване доста хубав тен и да поплувате в Атлантическия океан, чиито води по тези места никога не стават по-малко от 18 °C.

пейзаж южно мароко Курортният град предлага много повече от ходене на плаж и слънчево време. В южните части на Агадир има голямо голф игрище, което привлича по-заможни посетители от чужбина. Крайбрежието на града е изцяло заето от луксозни хотелски комплекси, които се простират от пристанището на север до устието на река Соус на юг. Там където реката среща Атлантическия океан има резерват за птици. Разхождайки се из улиците на курортния град най-силно впечатление ще ви направи това, че всички сгради са боядисани в светли, най-често бели цветове. А най-красивите сгради тук са джамиите. Те са истинско ориенталско произведение на изкуството. Но и Агадир си има места, на които има само мизерия и по тази причина остават в страни от туристическите маршрути. Повечето туристи пристигат тук по въздух. Обикновено кацат на разположеното на югоизток от града летище Ал Масира. А за всеки посетител на Агадир си е направо задължително да разгледа околностите на курортния град. Извън града няма гори. Пейзажът е полупустинен и всичко е обагрено в ярки червеникаво – оранжеви нюанси.

източник: http://www.touristmaker.com/gradove/agadir.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter