.:Харесва ли Ви?:.

Маями - портата към Карибските острови. Снимки на Маями

маями флорида най-големият курортМаями се намира в най-южните част на американския щат Флорида. Разположен е на брега на Атлантическия океан, на приблизително 70 километра от Бахамските острови и на около 200 километра от северните брегове на карибския остров Куба.

маями истински тропически райМаями се намира в една от най-ниските части на и без това равнинния щат. Околностите на курортния град, както и цялата южна част на щата Флорида са заети от езера, мочурища и частично наводнени тропически гори, за които е характерна високата влажност. В непосредствена близост до града се намира един от най-известните национални паркове в маями бийч летен сезон 12 месецасвета – Евърглейдс. Повечето от гостите на града изгарят от нетърпение да го посетят, защото тук могат да видят в естествена среда алигатори, чапли и други екзотични животни, а с малко повече късмет и някоя пума! Заради близоста си до карибските острови, Маями често се използва като начален пункт за много круизи.

Маями попада в тропичния климатичен пояс на Северна Америка, тъй като е разположен на 26° с.г.ш. (северна географска ширина). През цялата година е топло и влажно, а през летните месеци влажноста на въздуха е около 90%. Най-студеният месец е януари. Тогава средните дневни температури са около 24 °C. Лятото е много задушно със средни дневни температури през юли и август около 32 °C. Нощните температури също са високи. През юли и август достигат 26 °C. Дори и през януари не падат под 17 °C. Макар, че вали доста през цялата година, все пак по-голямата част от валежите падат през летните месеци - от април до ноември. Това е и сезонът на ураганите. Трябва да отбележим, че ако сте от умерените ширини на Европа и Северна Америка, всъщност нямате точна представа какво представлява истински дъжд. Времето на тропиците може да се развали изключително бързо! Небето притъмнява внезапно, развива се гръмотевична буря и се изсипват главозамайващи валежи. За щастие след час – два небето вече е съвсем синьо и единствено влагата по асвалта и локвите напомнят за дъжда. Като цяло маями флорида красив градподобни климатични явления са типични за топлите и влажни райони на нашата планета, но за тук това важи с още по-голяма сила, защото Карибско море е едно от най-топлите морета в света и това генерира още повече дъждове, гръмотевични бури и урагани от обичайното. От април до ноември залез на плажа маямипродължава сезона на ураганите. Тяхната активност е много голяма и в югоизточна Азия и Япония (там са известни под името тайфуни), но Флорида не търпи конкуренция. В повечето случаи опустошителните бури идват от югоизток. Ураганите могат да се поделят на първа, втора, трета, четвърта и пета степен в зависимост от своята мощ. Когато заплахата от ураган е реална, а приближаващата буря е силна, може да се стигне и до евакуиране на населението за кратко, докато отмине опасноста. За щастие много рядко се стига до най-силната пета категория. В повечето случаи Маями се разминава със счупени клони по дърветата, счупени прозорци, преобърнати кофи за боклук и други подобни. Въпреки, че градът е предразположен към тропически бури, това място е истински рай и милиони хора от целия свят си мечтаят да го посетят или да живеят там. Голяма част от домовете на местното население са проектирани така, че да устояват на природните стихии. Любовта на хората към топлия климат, белите плажове и кокосовите палми очевидно е по-силна от страха от урагани.саут бийч маями атрактивно място сащ

Населението на Маями е приблизително 500 000 души, но цялата урбанизирана територия е доста по-населена. Градската агломерация наброява около 4 900 000 души, но голямата динамика на населението прави трудно отчитането на точния му брой. Все пак нека не забравяме, че това е много силно развит международен курортен център, който ежегодно приема милиони посетители. Много от гостите на града се установяват тук за постоянно, особено ако разполагат с по-значителни финансови възможности. Освен това много заможни европейци проявяват интерес към този курортен град, тъй като желаят да закупят недвижима собственост тук. Традиционно най-висок интерес към слънчевия Маями има от източната част на Европейския съюз и оушън драйв маями флорида сащот Русия. Причината е ясна – в североизточните части на континентална Европа има доста суров климат. Зимите са много студени, а летата често са доста хладни. От тази гледна точка е напълно естествен огромния интерес, на който се радва Маями сред източноевропейците. Всъщност в самата Америка, а също и в Канада, Маями предизвиква у хората подобно отношение. Много кокосова палма маями флоридаамериканци и канадци избират, след като се пенсионират, да прекарат старините си в приятната обстановка на южна Флорида.

Макар и да не е сред най-големите американски мегаполиси, Маями все пак е един от най-отворените към чужденците градове в САЩ. Повече от половината население е родено в друг град и най-вече в друга страна. По етническо разнообразие, Маями е сериозна конкуренция на многократно по-големи градове, като Ню Йорк и Лондон. Има и още нещо, с което е известен – Маями е най-големият курорт на планетата!

Градът е невероятно красив. Повечето хора, които го посетят казват, че това е най-прекрасното кътче на което някога са били. Наистина, това е изключителен курортен град, който макар и да не може да се сравнява в архитектурно отношение с градове като Париж, Лондон, Рим, Ню Йорк и други, притежава неверотен магнетизъм и излъчва толкова много топлина и екзотика, че почти всеки човек би се влюбил в него. Като визия, Маями по-скоро се доближава до градове като Канкун (Мексико), Марбеля (Испания), Голд Коуст и Сърфърс Перадайс (Австралия).

небостъргачи маями флоридаМоже би най-атрактивната, излъскана и привлекателна страна на града е Маями Бийч. Това е тясна ивица суша с неприлично красиви бели пясъчни плажове, лазурно море, подредена до най-малките подробности крайбрежна алея, потънала под мрежестите сенки на кокосовите палми. По чаровните улички на Маями Бийч ще откриете лъскави бутици, скъпи ресторанти, изискани хотели, чаровни кафенета. Тук има тълпи от туристи през цялата година, а през януари трудно ще намерите свободно място на плажа, където да поставите хавлията си. Това е място, където си дават среща богатите и известните от цял свят. Между тази ивица суша, на която казват Маями Бийч и центъра на града са разположени десетки малки островчета, на бял пясък плаж маями флоридакоито, сред зеленината на кокосовите палми и други видове тропически растения се намират някои от най-красивите къщи, които бихте могли да си представите – луксозни вили на по два – три етажа с огромни басейни пред тях. Тук имат собственост не една и две холивудски знаменитости. А гледката през ноща към града е поразяваща. Вижда се целият даунтаун на Маями с лъскавите си небостъргачи, целите обляни в светлина.

Чрез една безкрайна поредица от мостове Маями се свързва с островите Флорида Кийс, които се простират от североизток на югозапад в най-южната част на щата. Тук се намира и единственият коралов риф на територията на САЩ (с изключение на Хавайските острови). Флорида Кийс са част от агломерацията на Маями. Всъщност между най-южните предградия на курортния град и Кей Ларго (един от най-близките острови) разстоянието е по-малко от 40 километра. И тъй като инфраструктурата е много добра, това разстояние всъщност не представлява проблем за гражданите, на които се налага всеки ден да изминават това разстояние до града.

източник: http://www.touristmaker.com/gradove/mayami.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter