.:Харесва ли Ви?:.

Кое е най-топлото място в САЩ

south california beach

Кое е най-топлото място в Съединените Американски Щати? САЩ са третата по големина страна в света.Заема огромна територия в континента Северна Америка.На север САЩ граничи с Канада, на юг с Мексико, на запад с Тихият океан и на изток с Атлантическия океан. В посока север-юг страната попада под влиянието на пет различни климатични зони – полярна, субполярна, умерена, субтропична и тропична.

san diego

1.Южна Калифорния. Този регион има субтропичен средиземноморски климат. Всеки моcalifornia palm treesже да си представи Южна Калифорния, такава, каквато я показват във филмите.Дълги магистрали, заобиколени от пустинен пейзаж, тук – там някоя змия пропълзява между храстите. Слънцето пече силно. Хората смятат, че ако се нуждаят от слънце ще го открият в Калифорния и това е факт. Заради студените океански течения, преминаващи покрай брега, има много малко количество водни изпарения. Това е основната причина за изобилието от слънчеви дни през годината. Валежите са много редки и това се усеща още по-силно поради факта, че по-голямата част от тях падат през зимния сезон – декември, януари и февруари. Най-слънчевия месец в Сан Диего е ноември, а най-горещия – септември.Най-студените месеци са декември, януари, февруари и март. Те са еднакво хладни. Дневните температури са около 18-19 °C. Това е дъждовния сезон. В действителност обаче времето е много приятно и повечето дни са слънчеви. Валежите са внезапни и обилни, но кратки. Дънкеното яке е идеалната връхна дреха за условията на Южнокалифорнийската зима. Някои дниcalifornia sunset са много топли и температурите могат да достигнат 30 °C, но друга са доста хладни и термометъра показва не повече от 14 °C. Като цяло обаче зимите в Южна Калифорния се характеризират с топли дни и студени нощи. Като резултат от сухия климат, нощните температури са обикновенно с около 10 градуса по-ниски от дневните. През зимните нощи термометрите не превишават 9 – 10 °C. Зимата в Южна Калифорния е много подобна на тази в Андалусия, Испания. През март и април времето е много променливо. Някои дни са хладни, но други стават изключително горещи. За хората живеещи в умерения климат, месеците март и април са типично летни. Май, юни, юли, август, септември и октомври са горещи и сухи. Времето е стабилно. Средните дневни температури са 24 – 25 °C, но понякога нахлуват тропически въздушни маси и тогава условията стават доста тежки. Ноември е променлив, но времето все още наподобява на лятото. Средната дневна температура е между 20 и 25 °C. Местния климат силно наподобява на средиземноморския. Дали това е най-топлото място в САЩ? Не.

key west florida2.Маями. Климата в Южна Калифорния е гореща, но Южна Флорида е по-гореща, особенно в Маями. Климата тук е florida tropical paradiseгорещ, влажен, със значителни валежи през цялата година, най-вече през летните месеци. Времето е подходящо за слънчеви бани и плуване в океана през цялата година. Дори и през януари дневните температури са между 23 и 25 °C. Между април и октомври може да стане много горещо. Дневните температури са между 27 и 32 °C. По голямата част от туристите предпочитат да идват тук през зимата. Лятото е сезона на ураганите (отаприл до октомври). Заради високата влажност разликите между дневните и нощните температури е незначителна. Най-хладните нощи са през януари – 17 °C. Нощите през август могат да са задушни – 26 °C. Южна Флорида е едно от най-топлите места в САЩ.

Хавай. Къде е най-топлото място в САЩ? Най-топлото място в САЩ са Хавайските острови. Архипелага притежава невероятен климат. Като цяло температурите на Хаваите са по-високи от тези в Маями. hawaii tropical jungleНапример средната януарска дневна температура в Маями е 23 °C а на Хаваите в Хонолулу е 26 °C. Най-горещите месеци в Хонолулу са септември hawaii beachи октомври, когато средните дневни температури са 31 °C. Въпреки, че в Хонолулу температурите са по-високи от тези в Маями, на Хаваите времето е по-лесно поносимо, защото влажността на въздуха е по-ниска. В Маями по-голямата част от валежите падат през летните месеци, а комбинацията от жега и висока влажност не е особенно приятна. В Хонолулу валежите са по-равномерно разпределени през годината, като зимните валежи са малко по-значителни от летните. Хавайските острови са най-топлото място в Съединените Американски Щати.

източник: http://www.touristmaker.com/drugi/koe-e-nai-toploto-myasto-v-sasht.html

Първия Български Бутон за споделяне

0 Responses

Aukro.bg
Follow us on Twitter